mandag 17. oktober 2011

Lunsj-tips

I går hadde vi navnefest for mini-prinsen.
På menyen stod tapasbuffé.
Jeg er skikkelig dårlig på å beregne hvor mye mat som trengs til et bestemt antall mennesker og har samtidig litt angst for at det skal bli for lite mat.
Dette er ingen god kombinasjon.
Dermed ender man opp med å spise rester i mange dager etterpå...
Dagens lunsj ble altså rester fra i går:
potetkaker med laks og urter.
De er sabla gode og er geniale som buffé-mat, lunsj, nistemat, turmat og hva du ellers måtte ønske.
Enkle å lage er de også:
grovt revne poteter, egg, laks, gressløk, dill, salt og pepper røres sammen og stekes som små "pannekaker" i olje.

Ellers på menyen i går stod:
landbrød,
aïoli,
ovnsbakte pølser,
filopakker med kylling og sopp,
italiensk caprese,
serranoskinke med ruccola-salat,
ovnsstekte festpoteter,
laksetortilla,
kjøttboller med tomatsaus,
scampi med hvitløk og chilli
og salat.

Det blir nok litt rester til middag i dag også...
*smiler*

Klem


Siden flere har spørsmål til oppskriften,
kommer den i sin hele form her:

Du trenger til 4 personer (10-12 stk):
2 bakepoteter (jeg brukte 4-5 "vanlige" poteter)
1 egg
havsalt og pepper
1 bunt gressløk
1 bunt dill
200 g fersk laks
olje til steking

Slik gjør du:
Skrell potetene, og riv dem grovt med et rivjern.
 Ha det i en bolle, rør i egget og krydre med salt og pepper.
Hakk gressløk og dill, og rør det i.
Skjær laksen i små biter, og rør den i potetblandingen.
Form små pannekaker.
Varm rikelig med olje (ca 1 dl) i en stekepanne.
Stek kakene i 4-6 min på hver side, og trykk dem flate i pannen med en stekespade.
La kakene dryppe av på kjøkkenpapir.

Nyt!

7 kommentarer:

  1. de så yummy ut :D røket laks eller kokt, eller ?
    har forresten en giveaway gående om du ønsker å delta. ha en super mandag

    SvarSlett
  2. Mmm det var lurt og så veldig godt ut. Vi skal ha laks til middag imorgen og dersom det blir rester så kan vi jo lage dette. Lurt med tapas i navnefesten, lagte du alt selv eller bestilte du? Vet fortsatt ikke hva vi skal serrvere. Dåpen, men lurer litt på om vi kanskje skal ha koldtbord, men hadde ikke vært dumt med tapas heller. Litt angst for å holde alt som skal holdes varmt varmt da, og vet jo ikke hvordan man lager alt, har aldri laget til tapas jeg. Km gjerne med tips og oppskrifterom du har og vil dele. Klem monica

    SvarSlett
  3. Ser kjempe godt ut! Tapas er noe av det beste jeg vet. Skal prøve oppskriften din så fort som mulig.
    Klem

    SvarSlett
  4. Namm!! Det både ser og høres godt ut! Såååå mye godt på menyen altså, skjønner ikke at dere har rukket alt jeg *mektig imponert*!
    Klem

    SvarSlett
  5. Mmmm dette høres og ser veldig godt ut!!! Tapas er berre såååå godt, dessverre altfor sjelden vi lager det her i heimen.
    Tusen takk for koseleg bursdagshelsing:) Aksel har blitt litt gladere i å bli tatt bilder av i det siste, heldigvis:)

    Ha ei fin kveld!

    Klem Marianne

    SvarSlett
  6. Disse så kjempegode ut! Jeg kan tenke meg gjestene koste seg skikkelig med alle den gode tapasen. Jeg ELSKER rester etter selskap, maten er ofte bedre dagen etter :-)

    Så koselig at du vil være med på min giveaway. Vi får krysse fingrene for at nettopp DU har trukket ett av vinnerloddene!

    Ha en fortsatt fin helg!

    Klem
    Netta

    SvarSlett
  7. Mmmm, dette så herlig ut! Og tapasmenyen for øvrig fikk jeg vann i munnen av! Godt det er middag snart!
    God mandag!
    Klem E

    SvarSlett

Setter pris på alle koselige og konstruktive kommentarer:)