tirsdag 15. juli 2014

Sjokoladeboller


De siste dagene har jeg bakt en del 
og har fått fyllt opp fryseren litt.
*smiler*

I tillegg til å bake etter gode og kjente oppskrifter
prøver jeg stadig ut nye oppskrifter.

Har vært på utkikk etter noen nytt innen gjærbakst,
og disse fallt jeg veldig for.
De er knallgode, og fyllet kan varieres etter ønske.

Du trenger (til ca. 10 stk):
3 dl melk 
1 pk gjær
550 g hvetemel
75 g sukker
1 ts havsalt
1 egg
75 g smør i terninger

Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene bortsett fra smøret i bakebollen. Elt deigen til den er smidig. Tilsett smøret og elt det inn i deigen. Dekk bakebollen med plast og la den stå i ca. 1 time.

Hvitt sjokoladefyll:
150 g hvit sjokolade
1 dl kremfløte
Revet skall og saft av 1/2 lime

Smelt sjokoladen sammen med fløten til du har en jevn blanding. Tilsett revet limeskall og saft.

Ta deigen ut på melet bakebord. Del den i 10 like store emner. Form til runde boller.  Kjevle emnene ut til små lapper. Legg en skje med sjokoladefyll på midten av lappen. Brett lappen sammen til en liten pung slik at fyllet blir liggende i midten, og sett den med skjøten opp i en muffinsform. Dekk bollene med et klede og la dem heve til dobbelt størrelse i ca 1/2 - 1 time.
Pensle bollene med sammenvispet egg, og strø litt perlesukker på toppen.

Stek bollene midt i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter til de er gyllenbrune.
Avkjøles på rist.

Nyt!


Neste gang skal jeg prøve å fylle dem med mørk sjokolade, fløte og finhakket chilli.
Tror det kan bli godt også.
*smiler*


Klem fra 
Jijji

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Setter pris på alle koselige og konstruktive kommentarer:)