mandag 2. juli 2012

Herlig brownies

I anledning sommerfesten i barnehagen
bakte jeg en langpanne med brownies.
Jeg tok utgangspunktet i én av oppskriftene til Manuela,
men gjorde noen endringer
etter "man-tar-det man-har-i-kjøkkenskapet-prinsippet",
og doblet oppskriften for å få nok til en stor langpanne.
*
8 egg piskes lett i en stor bolle.
500 g sjokolade hakkes.
(Jeg brukte en blanding av lys og mørk sjokolade).
460 g smør smeltes i en kjele på lav varme.
Straks smøret er smeltet, tas kjelen av platen.
1 kg sukker tilsettes og røres godt sammen med smøret.
Kjelen settes tilbake over platen for en kort stund på lav varme.
Dermed smelter sukkeret, røren blir blank og overflaten på browniesen blir ekstra skinnende.
I bollen med egg tilsettes 250 g kakaopulver, 1,5 ts salt, 2 ts bakepulver, 3 ss kaffe og 2 ss vaniljeekstrakt.
Rør godt sammen til en fast røre.
Smør- og sukkerblandingen helles i.
Rør godt.
Tilsett 340 g hvetemel, og rør godt.
Sjokoladen og 100 g hakkede valnøttkjerner has oppi.
Rør forsiktig med en slikkepott.
Røren helles i en langpanne kledd med bakepapir.
Stekes i 175 grader i 45-55 minutter.
Når den er blitt kald,
dryss på litt melis
og 
NYT!

Klem

2 kommentarer:

  1. den så veldig god ut:) Brownies pleier jo alltid falle i smak både hos liten og stor. øsnker deg en videre fin sommer. klem Monica

    SvarSlett
  2. Ser super god ut!
    Takk for at du deler oppskrift.
    Klem

    SvarSlett

Setter pris på alle koselige og konstruktive kommentarer:)