I går var vi hos pappa og spiste.
Pappa ordnet grillmat (han er den aller, aller beste jeg vet om på å grille) og jeg ordnet dessert.
Clafoutis smaker utrolig godt med vaniljeis og er perfekt i disse morelltider.
Her følger oppskriften:
500 g moreller
(evt. 2 ss brandy el konjakk)
Skyll morellene, fjern stilk og stein.
Legg dem evt. i en bolle og marinér dem i brandy en times tid.
Hell morellene i en lav, mellomstor smurt ildfast form.
75 g (drøyt 1 dl) hvetemel
75 g (knapt 1 dl) sukker
1 klype salt
1 ts vaniljesukker
2 egg
2 eggeplommer
4 dl melk
Bland mel, sukker, salt og vaniljesukker i en bolle.
Visp sammen egg og melk.
Visp blandingen inn i det tørre til en klumpfri røre.
La røren stå i ca. 20 min slik at melet får svelle.
Hell røren over morellene i formen.
Stek desserten midt i ovnen i ca 30 minutter til røren er gjennomstekt.
Sikt melis over desserten og servér den straks.
Gjerne med vaniljeis.
Bon appetitte!
Klem
Hørtes spennende ut!!!
SvarSlettMå se om vi får kjøpt moreller en dag så vi får prøvd:)) Elsker noe nytt og spennende!
Håper dere har en fin kveld:)
heisann vennen:) Jeg har en award og utfordring til deg på bloggen min. klem Monica
SvarSlett