lørdag 4. juni 2011

Sommer, iskrem og oppskrift

Det er sommer!
Sol, blomster, litt mindre blek hud, grillmat og iskrem.
Livet er herlig!
*smiler*
Det går mye iskrem her om dagen.
Jeg prøver iherdig å rettferdiggjøre det hele med å overbevise meg selv (og mine nærmeste)
 om at frosne meieriprodukter er veldig sunt.
Melk og fløte inneholder jo mye kalsium
-noe som er veeeelidg viktig for oss kvinner over 30.
Det aller, aller beste er hjemmelaget is.
Så nå har jeg funnet en masse oppskrifter som jeg er klar for å prøve ut den nærmeste fremtid;
Stracciatella (italiensk iskrem)
Vaniljeis med bringebærcoulis
Marsipanis med høvlet sjokolade
Skogsbærgranité med tuilles
Sjokolade semifreddo
Chai-is
Nougat-is
Kokosiskrem
Alliansesorbet
Frozen Yoghurt
Mmmm....
Kan nesten ikke vente...
Fant en siste porsjon med eplemos fra i fjor i fryseren,
så i kveld har jeg forsøkt meg på eple- og kanelis.
Tror den blir kjempegod,
men helt ferdig er den ikke før imorgen.
Så jeg må nok smøre meg med litt tålmodighet...
Dagens bilder er forresten fra egen hage.
*
Har fått spørsmål om oppskriften på prinsessekaka.
Jeg er jo ikke vanskelig å be,
så her kommer den.
PRINSESSEKAKE

(Nok til en liten langpanne)
Gjærdeig:
150 g margarin
50 g gjær
2 egg
3 ss sukker
2 dl melk
ca. 1 l. hvetemel

Deigen forheves mens du gjør klart fyllene.

Fyll:
1) 4 dl vaniljekrem 
(som sagt jeg er glad i vaniljekrem, og en bruker en hel kartong som inneholder 5 dl
-kan jo ikke la noe gå til spille...)
2) 100 g margarin
1,5 dl sukker
1 ts hvetemel
Dette røres hvitt og tilsettes 1 dl rosiner.

Del deigen i to og dekk bunnen i den smurte og strødde langformen.
Smør på halvparten av smørkremen, og oppå den halvparten av vaniljekremen.
Kjevl resten av deigen til en avlang leiv som dekkes med resten av fyllene.
Rull sammen leiven til en pølse som skjæres opp i ca. 2cm skiver.
Disse settes litt sammen i pannen og kaken etterheves før den pensles med egg og stekes i 20-30 min ved 200 grader.
Ta på melisglasur når den er blitt kald.

Nyt!

Klem 

2 kommentarer:

  1. Nam! Eit skikkeleg fristande innlegg frå deg idag!;)
    Kos deg i sola!
    Klem:)

    SvarSlett
  2. Der kom oppskriften ja! Så bra, ønsket meg den jeg også;-)

    Nå er den notert og skal prøves straks etter de andre utprøvingene som står for tur;-) Hehe, blir så inspirert av å lage ymse her i bloggeland, men må jo ta det litt over tid for ellers så rekker vi ike spise det, og hadde vel trillet rundt runde som baller hele gjengen dersom jeg skulle testet oppskriftene uten opphold;-)

    Ønsker deg en fin kommende uke!

    PS:
    JA kalsium er bra!

    SvarSlett

Setter pris på alle koselige og konstruktive kommentarer:)