torsdag 2. februar 2012

Ny favorittkake

Jeg prøvde meg på en ny oppskrift i går.
Resultatet ser dere her.
Linsene smakte knallbra!
-Snodig navn på noen kaker, men det er tross alt smaken som er viktigst.
De ble så gode at jeg tenkte jeg ville dele oppskriften med deg.
Til ca. 20 stk trenger du:
Mørdeig
200 g smør
150 g melis
1 krm salt
350 g hvetemel
1 egg
3 ss kaldt vann

Vaniljekrem
2 eggeplommer
3 ss sukker
2 ss maisenna
2,5 dl melk
1 vaniljestang

Slik gjør du:
Elt smør, melis og salt sammen. Rør så i melet og egget.
Deigen skal være grov. Samle så deigen med vannet. 
Sett den til kjøling i minst en time.

Rull ca 2/3 av deigen ut på et meldrysset bord, og stikk ut linsebunnene med et glass.
Kle de små sandkakeformene med deigen.

Pisk eggeplommene med sukker og maisenna.
Gi melken et oppkok og hell den først i eggemassen, og så tilbake i kasserollen igjen.
Flekk vaniljestangen og skrap ut kornene,
ha både korn og belg i kremen.
Varm kremen til kokepunktet under konstant pisking.
Ta av varmen når kremen har tyknet, og la den kjøle av.
Rør i kremen underveis. Fjern vaniljebelgen.

Når kremen er avkjølt, legges 1 ss i hver linse.
Stikk ut runde lokk av resten av mørdeigen,
og bruk til å lukke linsene.
Stek linsene ved 200 grader i ca. 25 minutter.
La dem kjøle på rist.

NYT!

1 kommentar:

  1. Takk for oppskrift, den så virkelig spennende ut:) Håper alt står bra til!
    Klem

    SvarSlett

Setter pris på alle koselige og konstruktive kommentarer:)