onsdag 28. april 2010

Støvsugerkaos

Jeg er fryktelig lei alt som kan minne om vinter, og ivrer etter å rydde den bort.
Her om dagen var det peisovnen det gikk ut over.
Jeg er nemlig ferdig med kalde kvelder som gjør det nødvendig å fyre opp i den.
Så da var det å få ut all asken og gjøre den ren.
Jeg var ordentlig fornøyd med meg selv da jeg var ferdig.

Min kjære har noen dager ferie fra jobb slik at han kan ta seg av lille prinsen mens jeg konsentrerer meg om å lese til eksamen. I går dukket husmora hos ham frem, og han var klar for å rydde og vaske litt i heimen. (JA, JEG ELSKER DET:)
Mens jeg sitter med nesa i en bok og pynter på kunnskapen om avskrivninger, hører jeg plutselig et utrop fra stua: "Du har vel ikke brukt støvsugeren til å støvsuge aske i peisovnen???!!!!!!!!"
Jo, svarer jeg muntert (fortsatt fornøyd med jobben min med peisovnen - og undrer på hvorfor det skulle være galt??)

Jo da, jeg har hørt at det finnes noe som heter askestøvsuger, men har egentlig aldri skjønt poenget med det. Har tenkt at det er i samme kategori som eggekoker, popcorn-maskin, brødbakemaskin, pannekakesteker og andre duppeditter som egentlig ikke er veldig nødvendig og bare opptar plass.
Hvorpå min kjære farer inn på kontoret og utbryter at jeg har ødelagt støvsugeren ved å suge aske med den.
Jeg må da skjønne at støvsugeren ikke er beregnet for slikt!!!!???? Aske er jo alt for finkornet!
Å... (svarer jeg litt mindre muntert...)
- For hva skal man si til sånt? Jeg har da alltid vært klar og tydelig på at jeg ikke har sånne utpregede husmor-gener. Jeg har aldri skryti på meg at jeg er noen støvsuger-nerd heller...
Min kjære bare rister på hodet og sukker over sin mindre støvsuger-kompetente samboer, går ut og demonterer støvsugeren og vasker alt av filter og andre ting som finnes inni der, i et forsøk på å få liv i støvsugeren igjen.

Så nå tenker jeg at det kanskje er lurt å sette en askesøvsuger på ønskelista likevel?
Kanskje det faktisk er en kjekk-å-ha-duppedings?

Klem

7 kommentarer:

 1. Haha, herlig=)
  Kjenner igjen frustrasjonen til din kjære, og uskyldigheten din! Skjedde nesten det samme her, bare at det var gipsstøv som nesten tok livet av skiten;) Fikk liv i den igjen da, håper dere også klarte det=)

  Ps: her lærte jeg noe nytt.... Hadde gjerne støvsugd peisen jeg også=S
  Ha en fin kveld!
  Klem

  SvarSlett
 2. Uff da.. Ikke bra. Jeg vil bare forsvare deg og si at jeg har brukt støvsugeren til peisen flere ganger, men har altid spadd ut det meste av den først da:P. Og min støvsuger funker fortsatt. Ønsker deg lykke til med videre vasking.

  Klem fra Madelen

  SvarSlett
 3. Hahahhaa..du, eg hadde sikkert gjort det same! Og min kjære hadde blitt like oppgitt;) Men no skal eg huske at ein ikkje skal støvsuge peisen:)
  Takktakk!:)
  Kos deg ikveld!
  Klem:)

  SvarSlett
 4. Det er godt du advarer oss så ikke vi går i samme fella! Av dette har vi lært at peisen er det samme for støvsugeren som Island er for flymaskiner. Kjekt å vite ;o)

  Ha en koselig kveld, og kos deg videre med avskrivningene. Snakker vi de lineære, eller saldo? Artige saker ;o)

  SvarSlett
 5. Hehehe! Var av samme oppfatning som deg jeg, at askestøvsuger var i samme "gruppe" som popcornmaskin, hihi! Jeg har alltis støvsugd aske med vår, kanskje jeg bare har vært veldig heldig til nå?!

  Håper støvsugeren deres livner til igjen;-)

  Lykke til med lesningen! (Aner ikke hva avskriving er..)

  SvarSlett
 6. Uffda, håper støvsugeren overlevde.. Askesuger er utrolig kjedelig å bruke pengr på. Stygg er den også og bruker forholdsvis stor plass, men den gjør jobben sin! Vi hadde en støvsuger som strøyk med fordi filteret på askesugeren ikke var i orden og vi... Det var ganske kjipt!

  Lykke til videre med lesingen! Flink jijjimann da! ;0)

  SvarSlett
 7. Det er ikke pent å le av andres fadeser, men nå lo jeg knakende godt her altså *magekrampe*
  Nei makan snille du - FOR et muntert innlegg!! Kanskje mannen ikke er helt enig i det! Men duppedingser a`la askestøvsuger er nå ikke dumt, så slipper din kjære å stå askefast neste gang han skal fare over stuegulvene!!
  Lykke til med eksamensforberedelser ♡♡♡
  En stro varm lykke til klem til deg
  - fra Lokki

  SvarSlett

Setter pris på alle koselige og konstruktive kommentarer:)