onsdag 31. mars 2010

Påskekake

Har hatt jentekveld med scrapping i dag. Kjempekoselig. -Ikke det at jeg fikk scrappet så veldig mye; jeg har jo en liten prins som har lært seg å klatre ut av sprinkelsengen. -Det er ikke veldig moro når lille prinsen IKKE vil sove... Hver alder har sin sjarm?
Jentekvelder er en god unnskyldning for å bake litt. I dag bakte jeg min påskekake (suksessterte). Den er enkel og rask å lage, har gul krem og smaker veldig godt. Har du også lyst til å bake den, får du min oppskrift her:


SUKSESSTERTE
Nøttebunn:
4 stk eggehvite
150 g melis
150 g hasselnøtter eller mandler

Bland melis og malte mandler/nøtter. Vend forsiktig inn stivpiskede eggehviter. Fyll røren i en form, 24 cm i diameter, og stek ved 160 grader i 30-35 minutter. Avkjøl bunnen.

Suksesskrem:
4 stk eggeplommer
1 dl kremfløte
125 g sukker
1 ts vaniljesukker
150 g smør

Rør sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker. Varm det opp over svak eller middels varme til kremen tykner. Avkjøl kremen og rør inn mykt smør. Sett kremen kaldt til den stivner. Legg bunnen på et serveringsfat og bre over kremen. Pynt med hakkede pistasjenøtter eller mandelflak.

NYT!

Klem

2 kommentarer:

 1. Suksessterte er jo så utrolig godt!
  Må nesten ta å prøve å lage en dag;-) Nå fikk jeg vann i munnen....

  SvarSlett
 2. Eg burde nesten ikkje seie det her (etter å ha ete kake i 3 dager på rad no!!ooff) men den såg nydeleg ut. Fekk lyst på eit stykke eller to:) Og så kjekt med scrappekveld då!!! Det hadde vi ofte før..trur eg må gjenoppta tradisjonen:)
  Ha ei super påske:)
  Klem

  SvarSlett

Setter pris på alle koselige og konstruktive kommentarer:)